domingo, 4 de marzo de 2012

Ètim Verema Tardana, d'Agrícola de Falset-Marçà

El passat divendres vaig tenir la sort de poder oferir un taller de maridatge amb vins a 27 apassionades persones amb ganes d'aprendre, tastar coses bones i passar una bona estona. No es pot demanar més. 
La idea era servir diferents vins (blancs, escumosos, rosats, negres, dolços...) i proposar productes que ho poguessin anar bé. Una idea de maridatge, vaja, però molt lliure. A més d'un dossier teòric, els vaig donar un quadre on podien anotar els diferents maridatges possibles. 
Van sorgir idees interessants, com la dle vi negre Malpaso 2008 amb pernil ibèric (difícilment no aniria bé amb dos productes com aquests), un ceviche de llobarro amb una manzanilla San León o un cava Colomer Gran Reserva (aportat per l'enòleg, un dels assistents al tast) amb un samó fumat Carpier. 
Però potser el casament més celebrat (i segurament no descobrim res) va ésser el protagonitzat per l'Ètim Verema Tardana i un orgàsmic formatge blau lleonès, el Valdeón, que fins ara jo no coneixia. 


Tipus de vi: negre dolç
Collita: -
Celler: Agrícola de Falset-Marçà
Zona: Montsant
Varietats: Garnatxa negra
Alc.: 15 % 
Preu: 8,5 €

Nota de Tast:

Deixem-nos de formalitats i imaginem-nos un vi negre de taula del Priorat a base de garnatxa: aquella calidesa, aquella concentració, les notes de fruits vermells i negres confitades, dutes a l'extrem en aquest cas, i amb notes de criança (de torrats, làctics, vainilla, moble antic...) però fresc, sense arribar a notes d'oxidació. Cert  tanní arrodonit per una textura melosa que, a una temperatura fresca, et fa no parar de beure.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario