miércoles, 21 de diciembre de 2011

TE TERA 2009, de Martinborough Vineyard

Tipus de vi: vi negre
Collita: 2009
Celler: Martinborough Vineyard
Zona: Martinborough, Nova Zelanda
Varietats: Pinot Noir
Alc.: -
Preu: -

Nota de Tast: 
Capa mitja-baixa, color vermell picota i brillant.
Aromes de fruits vermellsi negres i de criança (vainilla, torrats molt sus) ben integrats amb la fruita. dóna una sensació general de pastisseria amb fruita i un toc refrescant. Intensitat mitja.
En boca és líquid però omple. Bona acidesa però més moderada que en pinot noirs francesos. Bon recorregut i taní suau. Regust de criança. sensació general de frescor i lleugeresa.

Un vi 100% Pinot Noir molt interessant per a començar a entendre aquesta varietat. Segons la meva experiència, quan s'ha començat a tastar vins amb cos, densos i alcohòlics, els pinot noirs francesos acostumen a semblar aigua (aguachirri, com diuen alguns) bruta i suc de raïm verd. En aquest cas ens trobem un vi amb les caracterítiques típiques de la varietat (poca capa, poc tanní, frescor, aromes subtils...) però amb certs elements càl.lids que el fan accessible per a pal.ladars mediterranis, cert regust dolcenc, presència de barrica (vainilles, torrats...).  
Pel què ens va explicar la sommelier de Monvínic, Martinborough és una de les dues zones de Nova Zelanda on es cultiva de forma exitosa la pinot noir. L'altra és Malborough, situat a la illa sud i més freda (i per tant, més adequada per a la pinbot noir, a priori). De fet, Martinborough sembla que ha adquirit més fama pels seus syrahs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario