jueves, 13 de octubre de 2011

Atteca negre 2009


     Tipus de vi: vi negre
    Collita: 2009  
    Celler: Atteca
    Zona: D.O. Calatayud
    Alc.: 15% 
    Preu: 10 € 
    Varietats: Garnatxa negra 100 %


    Nota de tast: 
    Color vermell i ntens, ribet blavós. Capa coberta, textura glicèrica. 
    En nas aparèix la fruita vermella ben madura, quasi confitada, aromes
    de criança (toffe), allò que es va definir con olor de pernil dolç (altres vegades ens hem trobat vinsnegres que fan olor directament de fetge.
    En boca és potent, amb bon tanní (madur) i acidesa que es compensa amb un punt dolcenc. Equilibrat. 
    La definició generalitzada va ésser molt bo. Una definició molt tècnica, ja veieu.  
 
Comentaris:
Com en altres vins aragonesos a base de garnatxa, aquest vi ens sembla que manté un 
equilibri agradable entre les caracterísitques típiques de la varietat (alcohol, acidesa 
moderada, tendència a la sobremaduració...) i la frescor. Entenem que es deu principalment al clima de la zona, lleument més fred i contrastat que a zones com el 
Priorat o l'Empordà. Personalment, aquestos vins conviden a seguir bevent, no embafen. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario