miércoles, 12 de octubre de 2011

TAST PER A MATAR EL CUQUET

Primer post d'aquest nou blog que, espero, sigui fructífer. Explicarem les motivacions i el nom de la web en algun altre moment i lloc. El tema és un tast més o menys improvitzat, una forma de mantenir les nostres habilitats sensorials vives, conèixer coses noves (vins és clar) i passar una bona estona. Em sembla un bon post per a iniciar el blog, que te coma onbjectiu quelcom similar.
El passat 27 de setembre –després de les vacances d'estiu i de tants mesos sense gaudir del taller de tast de vins amb el grup més veterà a qui dono classes a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès– vam decidir improvitzar un tast variat per a matar el cuquet i anaragafant pràctica abans de començar el nou curs. La idea era que cadascú dugués un vi que hagués adquirit durant les vacances o alguna cosa interessant de tastar. De pas, qui pugués, duria quelcom per a menjar.
La Montse ens va obrir les portes de la seva casa per a poder realitzar tan dura i important tasca. Malauradament vam haver de patir les absències de personatges vitals com el savi Joan cots, el Gerard o l'Edu puig.  A canvi, vam tenir entre nosaltres l'Albert "nariz de platino" i el retorn del Ruben i l'Anna, absents durant un parell de trimestres ja que sembla més importants i convincents la Lali Domènch i les seves classes de cuina. Es nota que a Sant Cugat encara no en faig, de clases de cuina. Tot broma, és clar.
Els vins tastats van ésser en principi variats però valgui dir que el gust general es decanta pels negres de zones properes i ¡més aviat càlides, molt de garnatxes i coses així. Val a dir també que l'únic que va dur un blanc vaig ser jo, sempre marcant la diferència.
Les fitxes de cada vi han estar elaborades per la Montse (alavada sigui) en base al seu criteri i recollint la resta d'opinions, i completades (espero que de forma respectuosa) per mi:

No hay comentarios:

Publicar un comentario