viernes, 28 de octubre de 2011

CORAZÓN LOCO BLANC, de Bodegas Iniesta

Tipus de vi: vi blanc
Collita: 2010
Celler: Bodegas Iniesta
Zona: VT Castilla La Mancha
Varietats: Verdejo i Sauvignon Blanc
Alc.: 12,5% 
Preu: 5,5 €

Nota de Tast: 
Color groc palla suau amb reflexos verdosos.
En nas hi notem notes típiques de les varietats, molt a l'estil dels vins de Rueda però potser amb menys frescor: cítrics, herbacis...
A la boca manté aquest càracter de Rueda (untuós, acidesa...) però amb menys frescor i concentració aromàtica, suposem que pel clima considerablement més càl.lid. Fàcil de beure.


Les varietats utilitzades –que impedeixen, suposem, que s'inscrigui a la DO Manchuela– són clarament una aposta per aconseguir un vi comercial o, si més no, del gust dels seus elaboradors. Durant el tast ens repetíem constantment la frase que resa l'interior de l'ampolla "la pasión va por dentro" esperant que quelcom sortís cap enfora i ens regalés, a l´últim moment, alguna alegria, com te acostumats l'Andrés als aficionats al futbol. Llàstima que a mi el futbol no m'agrada i pel què fa al vi, aquest moment miracolós no ha arribat. Però coincideixo amb la majoria de gent: l'Andrés és bon noi i ha tirat endavant un projecte vinícola iniciat per son pare, allunyant-se de zones de més renom, dels plantejaments empresarials i de diner fàcil que han seguit altres. I això ja és motiu suficient per felicitar-lo. En resum, vi simpàtic –de difícil crítica per tractar-se d'un vi de lo puto gusiluz– i fàcil de beure en quasevol moment. Destacar la retòrica de la marca i diverses frases que apareixen a l'etiquetes, una ironia carinyosa cap al seu propietari, suposem.

1 comentario:

  1. Una nota de cata molt "correcta". T'has oblidat de comentar el disseny del tap ple de cors, impressionant...

    ResponderEliminar