miércoles, 12 de octubre de 2011

GRAN ANGULAR, de Mas Comtal


     Tipus: Vi blanc
     Collita: 2010 
     Celler: Mas Comtal
     Zona: D.O Penedès
     Alc.: 14%
     Preu: 14 € 
     Varietats: Incrozzio Manzoni 80%,Chardonnay 20%








Nota de tast:
Groc palla brillant, reflexos verdosos.   
Aromes a poma, cítrics, llessamí i bullits (s'entén com a verdura bullida tipus api, col... 
És una sensació no gaire intensa i que marxa a mesura que s'obre el vi). A mesura que 
s'obre, la fruita es va confitant i fent més dolça, com de carmel o inclús mel i cera 
d'abella. La sensació d'acidesa cítrica es manté.
En boca és àcid, verd, astringent, part blanca de la pell de llimona. Personalment crec
que l'acidesa, sí bé marcada, dóna caràcter al vi i és refrescant. És persistent i deixa un 
regust de fruita agradable. 
Vi que se'n va del típic blanc jove fresc i fàcil de veure. Te potència, aromes 
concentrades de fruita i molt subtils de criança. Com ens van dir al celler (i hi estem 
d'acord) possiblement necessita un temps d'ampolla per a desenvolupar aromes de 
criança i fer-se més complex. D'estructura per a aguantar no n'hi falta.

Comentaris: 
Mas Comtal és un celler de tall familiar, que treballa de forma ecològica i,
sobretot, sense gaires xorrades. Parlen clar i no els agraden les tonteries. Són molt 
bona gent, sí més no la Marta, qui sempre ens ha atès. Són especialment coneguts els 
seus vins joves (el rosat, el blanc Pomell...), frescos, amb bona acidesa, gustosos... 
També la seva gamma alta, els Petrea, més complicats d'entendre i més cars de 
comprar. 
Elaboren escumosos dins de la DO Penedès, passant dels dictats del Cava. Dí que sí!
Gran Angular es tracta d'un projecte del celler amb el qual volen elaborar vins"diferents" 
en base a varietats poc conegudes, anyades de qualitat i vinificacions poc comercials. 
Aquesta llibertat els obliga, d'altra banda, a comercialitzar el producte fora de la DO 
Penedès (que no contempla la varietat incrozzio Manzoni, per exemple) i a vendre 
aquesta novetat a un preu que considerem excel.lent. Això sí, us haureu de desplaçar al 
celler o comprar el vi per correu. No n'asseguren la seva continuitat. És a dir, que potser 
l'any que ve no en fan o canvien la recepta. Enguany, n'han fet dues versions, una feta 
100% amb la varietat Incrozzio Manzoni i l'altre amb un 80 % d'aquesta varietat i 20 % 
chardonnay, parcialment envellit en bótes. Vam tastar aquest segon. I ens va agradar.




2 comentarios:

  1. Hola Manel! Veig que ja t'hi has posat. Em sap greu ser tan exigent, ho sento. Felicitats pel treball, està quedant molt bé. Ahir em van demanar (una de les sòcies del Tinto Roble Hoz)si teníem bloc per contactar amb nosaltres. Montse.

    ResponderEliminar